На Кіровоградщині безробітна знайшла роботу у новоствореній ОТГ

  • 29 січ. 2021 12:19
  • 601
    • Новина На Кіровоградщині безробітна знайшла роботу у новоствореній ОТГ Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Втрата роботи – це, дійсно, великий стрес для людини. Проте, це все ж не катастрофа і життя на цьому не закінчується», – так вважає колишня безробітна, а тепер діловод Підвисоцької територіальної громади Галина Задорожня.
     
    У результаті децентралізації органів місцевого самоврядування Г. Задорожня, яка 23 роки працювала секретарем Покотилівської сільської ради, залишилась без роботи. Для жінки, яка постійно мала роботу, це був дійсно непростий час. Жінка була переконана, що знайти роботу у сільській місцевості – дуже нелегка справа.
     
    Надія на краще повернулась до Галини Григорівни після звернення до Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості. На жаль, на момент звернення, вакансій, які б зацікавили жінку, у районі не знайшлося, проте непохитне бажання працювати та мати впевненість у своєму майбутньому, спонукало пані Галину до пошуку нових шляхів зайнятості.
     
    Під час спілкування з кар’єрним радником пані Галина розповіла, що має неповну вищу освіту, яку здобула у 1989 році у Кіровоградському технікумі механізації за спеціальністю «Бухгалтерський облік», проте професійну кваліфікацію вже втратила. Зі слів жінки, бажання працевлаштуватися саме за здобутою спеціальністю у неї було. Крім того вона була не проти навчання та підвищення професійних компетенцій, аби бути затребуваною на місцевому ринку праці.
     
    Невдовзі бажання знайти роботу до душі стало реальністю: Підвисоцька територіальна громада подала інформацію про потребу у працівникові на посаду діловода.
     
    Не вагаючись, кар’єрний консультант зателефонувала жінці і запропонувала їй відвідати територіальну громаду для проходження співбесіди з роботодавцем.
     
    Запропонована вакансія цілком влаштувала жінку. Завдяки чималому досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, організованості та професіоналізму, а також вмінню раціонально та якісно виконувати завдання, співбесіда пройшла успішно.
     
    Віктор Лозінський, голова ОТГ, говорить: 
     
    - Під час зустрічі з Галиною Григорівною мені одразу стало зрозуміло, що кандидат на займану посаду – справжній професіонал. Вона добре обізнана не тільки у сфері загального діловодства в органах місцевого самоврядування, а й управлінській діяльності. Тому, безсумнівно, пані Галина отримала пропозицію роботи.
     
    Жінка задоволена, що сьогодні вона знову має роботу. Роботу, яку вона знає, і яка їй подобається. А найголовніше – працює з людьми, які щоденно звертають до виконавчого комітету з питань, орієнтованих на захист їхніх прав та інтересів, а у її силах та можливостях допомогти їм вирішити їхні потреби.
     
    Оксана Єременко, директор Новоархангельської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості