У Кропивницькому вшанували пам’ять майора ЗС України Володимира Степанка

  • 26 січ. 2021 16:01
  • 2278
    • Новина У Кропивницькому вшанували пам’ять майора ЗС України Володимира Степанка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогоді, 26 січня, минула шоста річниця з дня загибелі майора Збройних сил України Володимира Степанка під Дебальцевим. На Рівнянському кладовищі зібралися його товариші, бойові побратими, рідні та однопартійці. 
     
    Теплим словом згадували Володимира його друзі та дружина, його веселу вдачу та твердий непримиримий характер. Володимир Степанок був непростою і принциповою людиною: завжди відстоював свої погляди і позицію, не мирився з владою, був  учасником Помаранчевої революції, по своїм переконанням був націоналістом. 
     
    У 2012 році Володимир Іванович вступив до лав ВО "Свобода" і разом з однопартійцями брав активну участь у Революції Гідності та інших патріотичних заходах. 
     
    Як розповідає дружина героя Олена Степанок, з молодості Володимир мав мрію вступити до Суворівського училища, та не склалося. Згодом юнак після тривалої підготовки вступив до Новосибірського вищого військово-політичного училища. Військова справа стала його життєвим кредо. 
     
    Тож не дивно, що у 2014 році він пішов добровольцем боронити суверенітет України.
     
    З 5 серпня 2014-го Володимир служив заступником командира батальйону у 42-й окремому мотопіхотному батальйоні (57-а окрема мотопіхотна бригада). Свободівець загинув 26 січня 2015 року під час активних бойових дій під Дебальцевим внаслідок потрапляння протитанкового снаряду в його БТР, не доживши одного дня до свого дня народження.