На Кіровоградщині керівник держпідприємства сам собі нарахував зарплатню

  • 26 січ. 2021 16:34
  • 781
    • Новина На Кіровоградщині керівник держпідприємства сам собі нарахував зарплатню Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сам себе преміював на 417 тис грн: повідомили про підозру екс-керівнику держпідприємства, яке здійснює поставку газу в регіоні.
         
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові товариства, що є постачальником газу на Кіровоградщині, за фактом привласнення майна підприємства (ч.4 ст. 191 КК України).
     
    Слідством встановлено, що керівник постачальної компанії забезпечив собі невмотивовані підвищення заробітної плати, внаслідок  необґрунтованого застосування коефіцієнту посадової структуризації до посадового окладу, тим самим завищив суму нарахованої заробітної плати на 417 тис грн. Тоді як нарахування посадовцю такого рівня  будь-яких доплат, надбавок та преміювання відповідно до Статуту, колективного договору, Трудовому контракту та Закону України «Про акціонерні товариства» є виключно компетенцією Наглядової ради Товариства.
     
    Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, керівник товариства спричинив збитки державному підприємству на загальну суму 417 тис грн.
     
    Слідство триває. Досудове розслідування – СУ ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.