У Кропивницькому перевірять заклади для літніх людей

  • 22 січ. 2021 16:02
  • 627
    • Новина У Кропивницькому перевірять заклади для літніх людей Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині проведуть перевірки законності функціонування закладів для літніх людей. 
     
    Про це йшлося під час наради в поліції області, у зв’язку з рішенням Кабінету Міністрів України про здійснення перевірок закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, щодо дотримання вимог діяльності та вжиття відповідних заходів реагування.
     
     Нарада відбулася за участі заступника начальника обласної поліції Олексія Ніколаєва, керівництва підрозділів апарату ГУНП, обласної державної адміністрації та управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, а також представників районних підрозділів у режимі відеозв’язку. 
     
     Учасники обговорили питання щодо формування робочих груп із числа поліцейських, представників органів місцевого самоврядування, департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я ОДА та фахівців ДСНС. Вони здійснюватимуть рейдові перевірки законності діяльності будинків для літніх людей, закладів для осіб із обмеженими можливостями, умов їхнього проживання та дотримання правил пожежної безпеки.
     
    Відповідні заходи проводитимуться на всій території області.
     
    Сектор комунікації
    поліції Кіровоградської області
     
     
    21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.
     
    О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м кв. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб врятовано - їх госпіталізовано до лікарень.
     
    До гасіння пожежі залучено 28 чоловік особового складу та 7 од. техніки.