Кіровоградщина: В облдержадміністрації відновили роботу комітету доступності

  • 22 січ. 2021 11:04
  • 441
    • Новина Кіровоградщина: В облдержадміністрації відновили роботу комітету доступності Ранкове місто. Кропивницький
     
    Після річної перерви в облдержадміністрації відновив свою роботу комітет забезпечення доступності осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.  
     
    Засідання відбулося учора, 21 січня. 
     
    - Одним із головних завдань органів влади, органів місцевого самоврядування є створення доступного фізичного оточення для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Після значної перерви обласна державна адміністрація провела чималу роботу для відновлення діяльності обласного комітету доступності, - зазначив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.
     
    Він додав, у процесі реформи децентралізації на території області перед новоствореними громадами стоїть також завдання забезпечити повний комплекс доступності для людей із інвалідністю. 
     
    - Сьогодні ми прийняли рішення про необхідність напрацювати обласний план заходів зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2021-2023 роки «Безбар'єрна Кіровоградщина».
     
    Нагадаємо, раніше очільник області Андрій Назаренко доручив відновити роботу комітету доступності.