Кіровоградщина: Обласна прокуратура притягнула до відповідальності 33 посадові особи

  • 21 січ. 2021 10:10
  • 512
    • Новина Кіровоградщина: Обласна прокуратура притягнула до відповідальності 33 посадові особи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого року за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією покарано 283 суб’єктів декларування
     
    Прокуратурою Кіровоградської області, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, у межах наданих законом повноважень вживаються заходи щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень, виявлення причин та умов, що сприяли їх вчиненню, а також невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб, відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок скоєння таких правопорушень.
     
    Кіровоградською обласною прокуратурою упродовж 2020 року вжито низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів у сфері запобігання та протидії корупції.
     
    Як наслідок, упродовж минулого року підрозділами Національної поліції в області складено та направлено до суду більше 400 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
     
    За результатами судового розгляду стосовно 283 осіб застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу, до державного бюджету за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень стягнуто майже 210 тис. грн. штрафних санкцій.
     
    Органами прокуратури області, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» внесено 135 подань органам державної влади та місцевого самоврядування з вимогою проведення службових перевірок, у зв’язку з виявленими порушеннями антикорупційного законодавства.
     
    За наслідками розгляду подань прокурорів та проведення службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 33 посадові особи, скасовано 2 незаконних рішення.