Кропивницький: Чоловік, який спричинив смертельну ДТП, чекатиме суду під арештом

  • 20 січ. 2021 09:28
  • 488
    • Новина Кропивницький: Чоловік, який спричинив смертельну ДТП, чекатиме суду під арештом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Тримання під вартою без права внесення застави — суд змінив запобіжний захід підозрюваному у аварії з двома загиблими та двома травмованими.
            
    За принципової позиції Кіровоградської обласної прокуратури ухвалою Кропивницького апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави чоловіку, який підозрюється у скоєнні ДТП, у результаті якої двоє людей загинуло та ще двоє травмувалось (ч.3 ст. 286 КК України).
     
    Як розповів процесуальний прокурор по справі Ігор Васильків, підозрюваний - 34-річний водій автомобіля «Opel Vectra», сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння,  був  під дією сильного лікарського препарату та не мав водійського посвідчення, оскільки два роки як позбавлений судом права керування транспортними засобами.
     
    Рухаючись по провулку Об’їзному, водій  грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив дозволену швидкість, не впорався з керуванням - автомобіль занесло на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення з автомобілем «Mercedes-Benz Vito». У результаті  ДТП один пасажир автомобіля «Opel Vectra» загинув на місці події, інший зазнав тілесних ушкоджень. Водій  автомобіля «Mercedes -Benz Vito» зазнав травм, несумісних із життям, і помер у лікарні, а його пасажир  отримав ушкодження.
     
    Ухвалою слідчого судді Кіровоградського районного суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.    На вказане рішення суду прокурор подаво апеляційну скаргу. Ухвалою Кропивницького апеляційного суду апеляційну скаргу задоволено в повному обсязі. Постановлено нову ухвалу, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
     
    Досудове розслідування триває.  
    Нагадаємо, подія сталася в обласному центрі, 7 листопада 2020 року.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     
     
    Місто не полишає в біді тих, хто опинився у складних життєвих обставинах
    https://www.ugorod.kr.ua/news/2021-01-20-80909.html