Кропивницький: Як міська влада допомагає безхатькам (ФОТО)

  • 20 січ. 2021 09:01
  • 773
    • Новина Кропивницький: Як міська влада допомагає безхатькам (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому 13 мешканцям – безхатькам надана соціально–медична допомога, інформує Кропивницька міська рада.
     
    Сьогодні, 19 січня, на виконання доручення міського голови Андрія Райкович у Кропивницькому соціальний патруль у складі соціальних працівників Кропивницького міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, представників управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради та Кропивницького МРВ УДСНС в Кіровоградській області провів рейд вулицями міста місцями найбільшого стихійного скупчення безпритульних громадян.
     
     
    - Метою рейду є виявлення осіб без певного місця проживання, донести до безхатьків інформацію про місця, де їм можуть надати допомогу при переохолодженні та обмороженні, запросити їх до центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко. - У центрі такі люди зможуть знайти тимчасовий дах над головою, помитися, поїсти та відновити втрачені документи.
     
     
    За інформацією Сергія Коваленка, на території міста для координації запобіжних заходів від переохолодження створено 16 пунктів, які розташовані при лікарняних, житлово-комунальних та соціальних закладах. Пункти тимчасової допомоги добре облаштовані, забезпечені усім необхідним, щоб людина могла зігрітися та попити чаю. Крім того, якщо людині необхідно отримати домедичну чи першу медичну допомогу, спеціалісти її негайно нададуть та скоординують подальші дії тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.
     
    - Під час рейду соціальним патрулем відпрацьовано чотири місця стихійного скупчення безпритульних, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з виявленими 15 особами зазначеної категорії населення, які відмовилися від надання їм соціально-медичної підтримки, - повідомив Сергій Коваленко.
     
    Загалом, з часу різкого зниження температури повітря нижче -10°C, а саме 16 та 17 січня, під час рейдів соціального патруля на території міста виявлено 13 громадян, які потребували соціально-медичної допомоги. Зазначеним особам така допомога була негайно надана Кропивницьким міським центром обліку та тимчасового перебування бездомних осіб.