Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде відвідає Україну

  • 19 січ. 2021 12:30
  • 1146
    • Новина Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде відвідає Україну Ранкове місто. Кропивницький
     
    19-20 січня чинна Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Королівства Швеції Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом. Про це повідомляє Урядовий портал.
     
    Саме Україна стане першою країною, яку Анн Лінде відвідає з візитом як головуюча в ОБСЄ, що підкреслює пріоритетне значення нашої держави на порядку денному ОБСЄ у 2021 році.
     
    У рамках візиту Анн Лінде проведе у Києві переговори з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
     
    Діюча Голова ОБСЄ і Міністр закордонних справ України обговорять низку тем, серед яких безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля з мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримка діяльності ОБСЄ.
     
    Міністри приділять окрему увагу актуальним питанням двосторонніх українсько-шведських відносин, подальшому збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій між двома країнами, взаємодії України та Швеції у міжнародних організаціях.
     
    Голова ОБСЄ також відвідає разом з Міністром закордонних справ України зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.
     
    19 січня о 12.30 Дмитро Кулеба та Анн Лінде проведуть спільну прес-конференцію.