Кіровоградщина: Підприємець ухилився від податку на майже п’ять мільйонів

  • 18 січ. 2021 14:50
  • 660
    • Новина Кіровоградщина: Підприємець ухилився від податку на майже п’ять мільйонів Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині повідомили про підозру підприємцю за ухилення від сплати податків на майже 5 млн грн.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури оголошено підозру фізичній особі підприємцю, який ухилився від сплати податків на загальну суму 4,8 млн грн (ч.2 ст.212 КК України).
     
    Підприємець, будучи платником єдиного податку та перебуваючи на загальній системі оподаткування, протягом двох років неповно відображав в податкових деклараціях отриманий дохід, у тому числі і бюджетних коштів, за виконані роботи від замовників з кільокх областей України. Окрім того представник бізнесу відніс до видатків і безтоварні фінансово-господарські операції з придбання асфальтобетону та щебню, яких фактично не було. Таким чином умисно ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та податку на додану вартість у великих розмірах. До бюджетів різних рівнів не сплачено 4.8 млн грн. податків.
     
    Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
     
    Триває досудове розслідування. Його здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління ДФС у Кіровоградській області.
      
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.