На Кіровоградщині судитимуть чоловіка, який спричинив смертельну аварію

  • 17 січ. 2021 11:30
  • 579
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть чоловіка, який спричинив смертельну аварію Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Спричинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Водієві повідомили про підозру.
     
     За процесуального керівництва Кіровоградської обласної  прокуратури  повідомлено про підозру 32-річному водію за фактом ДТП у результаті якої загинула людина  (ч. 2 ст. 286 КК України).
     
    ДТП сталася  14 січня  цього року,  у нічний час, на автодорозі Р-10 «Черкаси-Канів-Кременчук» Світловодського району Кіровоградщини.
    32-річний мешканець області, керуючи автомобілем «Audi» з іноземною реєстрацією, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушуючи правила дорожнього руху, перевищив допустиму та безпечну швидкість у складних погодних умовах, не впорався з керуванням  допустив виїзд автомобіля за межі проїзної частини з подальшим заносом та перекиданням. 
     
    У салоні  машини перебувало четверо пасажирів. Один з них від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці пригоди. Інші – отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
    Прокуратура уже з вернулася до суду з клопотанням про обрання водієві запобіжного заходу в виді тримання під вартою.
    Чоловіку інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель людей) КК України. Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом.
     
    Триває досудове розслідування.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.