Кіровоградщина: Які роботи висуваються на здобуття премії Паученка?

  • 15 січ. 2021 10:00
  • 882
    • Новина Кіровоградщина: Які роботи висуваються на здобуття премії Паученка? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Оголошується перелік об’єктів (творів), які висуваються на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології 
    і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка, інформує обласна рада.
     
    Відповідно до пункту 8 розділу I Положення про обласну премію у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка розміщуємо інформаційне повідомлення про перелік об’єктів (творів), які висуваються на здобуття премії, та інформацію про їхніх авторів.
     
    У номінації "Декоративно-прикладне мистецтво":
     
    1. Пам'ятний знак "Захисникам незалежності і суверенітету України" в місті Долинська Кіровоградської області.
    Автор: Яковенко Сергій Михайлович, майстер писанкарства, член Національної Спілки майстрів народного мистецтва (м. Долинська).
     
    2. Рельєфні сюжетні композиції (картини) з солоного тіста, колекція обрядового печива і пряників.
    Автор: Стороженко Світлана Василівна, майстриня з декоративного розпису та тістопластики, керівник Народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "Писанка" комунального позашкільного закладу "Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості" (м. Кропивницький).
     
    3. Монументальне панно у техніці настінного розпису "Щастя", яке перебуває в приміщенні Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, серія декоративних творів у техніці писанкового розпису.
    Автор: Стороженко Тетяна Олександрівна, майстриня з декоративного настінного розпису та писанкарства, член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України.
     
    У номінації "Геральдика та вексилологія" матеріали на здобуття премії не надходили. 
     
    У номінації "Архітектура" матеріали на здобуття премії не надходили. 
     
    Ознайомитися з конкурсними матеріалами буде можливо на офіційному вебсайті художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна в лютому 2021 року.
    Пропозиції, письмові зауваження щодо номінантів на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка приймаються управлінням регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської обласної державної адміністрації до 05 березня  2021 року.