У Кропивницькому припинили діяльність порностудій (ФОТО)

  • 15 січ. 2021 09:34
  • 964
    • Новина У Кропивницькому припинили діяльність порностудій (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів Кіровоградщини на території обласного центру припинено діяльність порностудії, де виготовляли та збували через мережу «Інтернет»  відеоматеріали порнографічного характеру (ч. 3 ст. 301 КК України).
     
    За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.
     
    Інтернет-порностудії облаштували в помешканнях приватних квартир та орендованому офісному приміщенні. Моделі працювали за комп’ютерами, які були оснащені веб-камерою для онлайн-відеозйомки та професійним освітленням. Порноконтент надавався у режимі реального часу, а плата за послуги здійснювалось похвилинно. «Покупцями» переважно були чоловіки, для яких створювався порно-продукт під їхні забаганки.
     
    На даний час слідство встановило причетних до протиправної діяльності осіб та їхні ролі -  адміністратор та моделі. Вирішується питання повідомлення про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.
     
    За місцем мешкання фігурантів справи, квартирах, офісному приміщенні, де функціонували порностудії, проведено низку санкціонованих обшуків у ході яких вилучили комп’ютерну техніку, фото та відеотехніку, пристосування для задоволення сексуальних та еротичних потреб, чорнові записи, банківські картки та флеш-накопичувачі.
    Триває слідство.
     
    Оперативний супровід - Кіровоградське управління ВБ ДВБ НПУ, досудове розслідування здійснюють СУ ГУНП в області.