Кропивницький: Районним у місті радам нададуть реальні повноваження

  • 14 січ. 2021 09:11
  • 616
    • Новина Кропивницький: Районним у місті радам нададуть реальні повноваження Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олег Колюка: повноваження районних у Кропивницькому рад мають наповнитися реальним змістом
     
    Визначення обсягу повноважень районних у місті Кропивницькому рад стало головним питанням робочої наради, яку провів секретар міської ради Олег Колюка учора, 13 січня, інформує Кропивницька міська рада.
     
    У нараді взяли участь заступники міського голови Олександр Мосін та Олександр Вергун, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва, начальниця юридичного управління Марина Смаглюк та голови Подільської і Фортечної районних у місті рад Володимир Стецюк та Віктор Закаблуковський.
     
    - Внаслідок реформування системи соціального захисту населення на державному рівні значний обсяг функцій районних у місті рад було передано міським радам. Тому наше завдання - наповнити реальними повноваженнями районні у місті ради як базові органи місцевого самоврядування на території міста, - наголосив Олег Колюка.
     
    Під час наради Володимир Стецюк і Віктор Закаблуковський внесли власні пропозиції та висловили своє бачення напрямків діяльності районних рад нинішнього скликання. Ключовим завданням, на їхнє переконання, залишається співпраця з органами самоорганізації населення - квартальними комітетами та ОСББ.
     
    Учасники наради також обговорили питання контролю благоустрою у місті, зокрема у приватному секторі. Всі посадовці були одностайними - квартальні комітети повинні сприяти дотриманню порядку та правил благоустрою на ввірених їм територіях.
     
    Підсумком зустрічі стала домовленість про відпрацювання заступниками міського голови усіх пропозицій, наданих головами районних у місті рад. Більш предметно питання обговорять та узгодять на черговій нараді, а напрацьовані проекти рішень будуть винесені на розгляд депутатському корпусу.