Держпродспоживслужба Кіровоградщини готова проводити ПЛР-тестування

  • 12 січ. 2021 08:54
  • 597
    • Новина Держпродспоживслужба Кіровоградщини готова проводити ПЛР-тестування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вірусологічний відділ Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби готовий проводити ПЛР-тестування, інформує у ФБ Кіровоградська ОДА. 
     
    Обласний лабораторний центр закінчив верифікацію результатів досліджень на відповідність.
     
    - Для проведення досліджень використовуються три приміщення лабораторії: кімната пробопідготовки, кімната виділення та кімната ампліфікації, які укомплектовані необхідним обладнанням. До роботи залучені провідні фахівці вірусологічного відділу, – прокоментував начальник головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.
     
    Він додав, лабораторія має необхідне обладнання для проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, реактиви й тест-системи.
     
    При цьому зауважив, лабораторія не відбирає зразки самостійно, а працює з наданим біоматеріалом.
     
    - Залучення до роботи ще однієї лабораторії дасть можливість розвантажити обласний лабцентр і збільшити кількість тестувань, – наголосив Ігор Бойчук.
     
    Потужність лабораторії до 100 проб на добу.
    Нагадаємо: раніше очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко доручив розширити можливості проведення ПЛР-тестувань у регіоні.
    У жовтні запрацювала ПЛР-лабораторія в обласній лікарні. Її потужність до 50 проб на добу.
     
    Як уже зазначалося, обласний лабцентр у грудні збільшив свої потужності діагностики COVID-19 до півтори тисячі проб на добу.