У Кропивницькому судитимуть водія, який спричинив смертельну аварію

  • 11 січ. 2021 11:05
  • 493
    • Новина У Кропивницькому судитимуть водія, який спричинив смертельну аварію Ранкове місто. Кропивницький
     
    ДТП в обласному центрі з двома загиблими та двома травмованими - водієві оголошено підозру.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру 34-річному кропивничанину за фактом  ДТП, у результаті якої двоє людей загинуло та ще двоє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості (ч. 3 ст. 286 КК України).
     
     
    За даними слідства, водій автомобіля «Opel Vectra» (який з 2018 року судом позбавлений права керування транспортними засобами), рухаючись  по провулку Об’їзному, в напрямку вулиці Полтавська, грубо порушуючи правила дорожнього руху, свідомо перевищив дозволену швидкість, на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням - автомобіль занесло на зустрічну смугу, де сталося зіткнення з автомобілем «Mercedes -Benz Vito». 
     
    У результаті ДТП один пасажир автомобіля «Opel Vectra» загинув на місці події, інший зазнав тілесних ушкоджень. Водій автомобіля «Mercedes -Benz Vito» зазнав травм несумісних із життям і помер у лікарні, а його пасажир отримав ушкодження.
     
    Згідно висновку експерта, 34-річний водій автомобіля «Opel Vectra» перебував у стані алкогольного сп’яніння та під дією лікарського препарату - міцного знеболювального засобу, після вживання якого заборонено керувати авто.
     
    Наразі чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох людей та заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості ще двом потерпілим.
     
    Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами.
     
    Прокуратура уже звернулася до Ленінського районного суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави.
     
    Досудове розслідування провадження здійснює СУ ГУНП в Кіровоградській області.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.