Кіровоградщина: Що чекає підозрюваного у вбивстві дівчини у Малій Висці?

  • 10 січ. 2021 10:00
  • 689
    • Новина Кіровоградщина: Що чекає підозрюваного у вбивстві дівчини у Малій Висці? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві дівчини з Кіровоградщини відправлять до лікарні, інформує медіапортал DOZOR
     
    Підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві 22-річної дівчини у Малій Висці направлять на судово-психіатричну експертизу до КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги. Відповідну ухвалу Ленінського районного суду має у своєму розпорядженні медіапортал DOZOR.
     
    За даними досудового розслідування, підозрюваний перебував на вулиці Центральній і помітив, як з боку кафе «Голівуд» бік вулиці Європейська направлялась раніше йому незнайома дівчина, яка в темний час доби поверталась додому. В цей момент у чоловіка раптово виник злочинний умисел, спрямований на зґвалтування останньої. Він почав іти за дівчиною, і, зайшовши на частково огороджену територію колишнього цукрового заводу, підозрюваний підняв з землі частину цеглини, підійшов до дівчини і декілька разів вдарив її по голові, почав душити, після цього зґвалтував.
     
    Після скоєння злочину чоловік впевнився, що потерпіла не подає ознак життя. Підозрюваний вирішив приховати злочин і затягнув тіло дівчини в отвір вигрібної ями з тильної сторони приміщення туалету, яке розташоване на вищевказаній території, після чого з місця злочину зник.
     
    Своїми злочинними діями підозрюваний наніс потерпілій тілесні ушкодження у вигляді перелому кісток склепіння та основи черепу, відкритої черепно мозкової травми, набряку головного мозку, внаслідок чого настала смерть останньої.
     
    За декілька днів підозрюваного у злочині розшукали та затримані правоохоронці. Згодом йому провели судово-психіатричну експертизу, комісія прийшла до висновку, що для відповіді на поставленні питання у постанові слідчого про проведення експертизи чоловік потребує проведення стаціонарної психіатричної експертизи.
     
    Відтак слідчий суддя постановив направити підозрюваного до лікарні для проведення судово-психіатричної експертизи. Крім цього, термін досудового розслідування продовжили до 6 квітня.
     
    Як раніше повідомлялося, на Кіровоградщині знайшли тіло 22-річної дівчини з ознаками насильницької смерті. Підозрюваного у вбивстві затримали. Згодом адвокат підозрюваного просив змінити запобіжний захід своєму підзахисному.