У Кропивницькому планується підвищення цін на проїзд у маршрутках

  • 6 січ. 2021 10:40
  • 1053
    • Новина У Кропивницькому планується підвищення цін на проїзд у маршрутках Ранкове місто. Кропивницький
     
    Приватні транспортні підприємства Кропивницького ініціювали підвищення тарифів на проїзд, інформує кропивницька міська рада.
     
    Обмеження, накладені карантинними заходами на режим роботи громадського транспорту у Кропивницькому, можливість перевезення пасажирів виключно на місцях для сидіння суттєво погіршили умови роботи перевізників і знизили рентабельність пасажирських перевезень. Щоб вийти із ситуації, керівники приватних транспортних підприємств, які здійснюють перевезення у Кропивницькому в режимі маршрутних таксі, звернулися до міської ради з проханням переглянути чинні тарифи на проїзд.
     
    Як повідомив під час брифінгу учора, 5 січня, начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник, перевізники продовжують обраховувати розмір плати за проїзд у сучасних реаліях і передають розрахунки до профільного управління.
     
    - Серед пропозицій,  які вже надійшли пропонуються варіанти збільшення тарифу від 8,00 до 8,70 гривень, все залежить від протяжності маршруту та пасажиропотоку, – відзначив Віктор Житник. – основними складовими підвищення вартості проїзду є зростання ціни на паливо та підняття мінімальної заробітної плати. Крім того необхідно звернути увагу на різке зменшення пасажирообігу. Кількість перевезених пасажирів після запровадження карантинних заходів зменшилася втричі. Тож фахівці управління перевірять надані розрахунки і підготують відповідний проект рішення виконавчого комітету міської ради. Ми пропонуватимемо виконкому погодити так званий граничний тариф, щоб перевізники мали можливість використовувати і нижчий розмір вартості проїзду. Впродовж місяця громадськість матиме можливість долучитися до його обговорення.
     
    Доручення провести нові розрахунки від начальника управління розвитку транспорту та зв’язку отримав і керівник комунального підприємства “Електротранс». Поки що процес формування нового тарифу триває.
     
    - Завдячуючи планомірним і наполегливим зусиллям міського голови Андрія Райковича з реформування комунального пасажирського транспорту і значного розширення сегменту перевезень комунальними автобусами і тролейбусами на ринку транспортних послуг, нам вдається утримувати ситуацію контрольованою і стабільною.  За п’ять  років місто отримало 9 тролейбусних та 12 автобусних маршрутів, де працюють транспортні засоби категорії «Євро – 5», - підкреслив Віктор Житник. – Сьогодні складна ситуація у роботі громадського транспорту спостерігається виключно в години пік. Ми плануємо у поточному році придбати ще десять середньогабаритних автобусів МАЗ, що має суттєво покращити якість обслуговування пасажирів у Кропивницькому.