"Дніпро-Кіровоград" звітує про заміну водопроводу «Центральний»

  • 5 січ. 2021 13:27
  • 971
    • Новина «Дніпро-Кіровоград» звітує про заміну водопроводу «Центральний» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому завершився ремонт мережі водопостачання на вулиці Пашутінській. Це – ділянка водогону «Центральний», і вона вже давно набула значного зносу. Тут часто виникали аварійні ситуації.
     
    Водовід «Центральний» заходить від арки, далі на Набережну, парк Пушкіна, тоді від «жилснабу» і «складів Брайченка» до «АТБ», вулиць Преображенської, Пашутінської – ці ділянки вже замінили. Команда «КСМ-груп» за кошти Світового банку вже замінила близько 4 кілометрів цього водопроводу.
     
    Ділянка на вулиці Пашутінській була найскладнішою, бо тут найнижча точка і, відповідно, найвищий тиск в мережі. До того ж на ній побудований центральний ринок. Були зауваження щодо будівництва і діяльності ринку, тому місто вирішило профінансувати закупівлю матеріалів.
     
    З міського бюджету виділили близько 300 тисяч гривень на матеріали на новий трубопровід, а ОКВП «Дніпро – Кіровоград» власними силами виконало роботи на таку ж суму. Водопостачання не припинялося – практично всіх абонентів перепідключили до іншої мережі, тому незручностей через це вони не відчували.
     
    Ще однією ділянкою, яка потребує заміни, є частина водогону «Центральний» біля обласної податкової. Вище вже прокладений чавунний трубопровід – поки що він витримує і там не так часто стаються пориви.