Відтепер будуватися у Кропивницькому можна буде лише законно

  • 4 січ. 2021 16:08
  • 541
    • Новина Відтепер будуватися у Кропивницькому можна буде лише законно Ранкове місто. Кропивницький
     
    Управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького стане дієвим запобіжником в питаннях незаконної забудови на території міста, інформує міська рада. 
     
    На цьому він наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 4 січня.
     
    Очільник міста проінформував, що сьогодні оприлюднена відповідна постанова Кабінету міністрів України, яка повертає повноваження архітектурно-будівельного контролю на місця. Ще в березні минулого року Кабмін практично паралізував роботу місцевих органів ДАБІ, тож будівельна сфера залишалася без належного контролю, а це призводило до безладу у сфері містобудування. Головна проблема, на думку очільника міста, полягала в тому, що міська влада жодним чином не могла вплинути на недобросовісних забудовників. Нині ця ситуація зміниться.
     
    - Тепер ми зможемо ефективно працювати і не допускати незаконного будівництва у Кропивницькому, - наголосив Андрій Райкович. – Попереду багато роботи, тому що в місті діють чимало підприємливих забудовників, які навчились незаконно будуватись а потім, через суди, вводити ці об’єкти в експлуатацію. Тепер ми зламаємо цю схему. Будуватись у Кропивницькому будуть лише законно.