Кіровоградщина: Якої продукції стали випускати більше у минулому році?

  • 3 січ. 2021 14:40
  • 798
    • Новина Кіровоградщина: Якої продукції стали випускати більше у минулому році? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Промислове виробництво у Кіровоградській області у січні–листопаді 2020 року
     
    Індекс промислової продукції у Кіровоградській області за січень–листопад 2020 р. становив 102,5% (в Україні – 93,8%). 
    У добувній промисловості та розробленні кар’єрів індекс промислової продукції становив 96,6%, переробній – 104,3%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 100,8%.
     
    Збільшення випуску продукції проти січня–листопада 2019 р. одержано у машинобудуванні на 15,5%, виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 12,3%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 8,6%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 6,8%, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 3,8%.
     
    Серед продовольчих товарів за 11 місяців п.р. зросло виробництво олії соєвої нерафінованої на 28,1%, олії соняшникової рафінованої – на 21,2%, свинини свіжої чи охолодженої – на 13,4%, виробів кондитерських з цукру – на 8,1%, хліба та виробів хлібобулочних – на 2,2%, олії соняшникової нерафінованої – на 0,5%. Водночас зменшилось виробництво борошна пшеничного чи пшенично-житнього на 11,1%, печива солодкого – на 9,5%, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 5,7%, яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – на 5,5%, виробів здобних – на 0,8%.
     
    Головне управління статистики 
    У Кіровоградській області