На Кіровоградщині зареєстровані вакансії з роботою у нічний час

  • 29 груд. 2020 12:02
  • 732
    • Новина На Кіровоградщині зареєстровані вакансії з роботою у нічний час Ранкове місто. Кропивницький
     
    Станом на 28 грудня у центрах зайнятості Кіровоградщини зареєстровано 18 вакансій з роботою у нічний час. Усі зареєстровані у Маловисківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та призначені для працевлаштування у видобувній галузі.
     
    Слід зазначити, що законодавство чітко визначає поняття «робота в нічний час». Нічним часом роботи вважається виконання службових обов’язків з 10 год. вечора до 6 год. ранку. При цьому Кодекс законів про працю України (КЗпП) зобов’язує скорочувати тривалість роботи (зміни) у нічний час на 1 годину (ч. 1 ст. 54 КЗпП). Йдеться саме про тривалість зміни, тижнева норма годин робочого часу не скорочується. Тобто через декілька днів на цю годину потрібно продовжити тривалість денної роботи.
     
    Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їхys[ анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту.
     
    Відповідно до ст. 108 КЗпП  робота в нічний час оплачується в підвищеному розмірі, який установлюється генеральною, галузевими (регіональними) угодами та колективними договорами, але не нижче 20%тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час.
     
    Так, вакантними є 6 робочих місць для електрослюсарів (слюсарів) чергових та з ремонту устаткування (заробітна плата: 16131 грн), 6 вакансій для машиністів електровоза (заробітна плата: 15548 грн), 4 вакансії для машиністів дробильно-помельно-сортувальних механізмів (заробітна плата: 11989 грн) та 2 вакансії для слюсарів-сантехніків (заробітна плата: 11 145 та 11 720 грн).
     
    Якщо вас зацікавила зазначена інформація, за більш детальною інформацією звертайтеся до Маловисківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості