На Кіровоградщині суд відпустив під заставу членів злочинної групи, які вимагали у фермера гроші

  • 29 груд. 2020 11:05
  • 1314
    • Новина На Кіровоградщині суд відпустив під заставу членів злочинної групи, які вимагали у фермера гроші Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура оскаржуватиме призначений запобіжний захід двом членам злочинної групи, які підозрюються у вимаганні.
     
    Ленінський районний суд розглянув клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу двом мешканцям Онуфріївського району, які об’єктивно підозрюються у вимаганні з керівника фермерського господарства грошей у сумі 30 тис доларів США та переоформленні на них сільськогосподарської землі (ч. 2 ст. 189 КК України).
     
    Не зважаючи на те, що прокуратура наполягала на призначенні фігурантам справи максимального запобіжного заходу у виді тримання під вартою, суд визначив  обом підозрюваним  запобіжні заходи у виді застави  у розмірі 42 тис грн., звільнивши з-під варти.
     
    Прокуратура однозначно оскаржуватиме дане рішення суду і відстоюватиме свою принципову позицію в апеляційній інстанції.
     
    Нагадаємо, двоє мешканців Онуфріївського району протягом місяця тримали керівника фермерського господарства у психологічному тиску, вимагаючи у такий спосіб повернення неіснуючого боргу у сумі 30 тис доларів США та переоформлення на них земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 30 га.   
     
    Члени злочинної групи залякували та погрожували застосуванням до фермера та членів його родини фізичного насильства, у випадку не виконання ним їхніх вимог, а  на підтвердження серйозності своїх дій пошкодили майно потерпілого. Викрито вказаних осіб 23 грудня 2020 року.
    Триває слідство.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.