У Кропивницькому судитимуть водія, який насмерть збив дівчинку та зник з місця ДТП

  • 28 груд. 2020 14:10
  • 664
    • Новина У Кропивницькому судитимуть водія, який насмерть збив дівчинку та зник з місця ДТП Ранкове місто. Кропивницький

     

    Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт у резонансному кримінальному провадженні відносно 44 - річного водія, який скоїв ДТП - смертельно травмував 11 річну дівчинку.

    Про це повідомляє пресслужба прокуратури області. 

    Так, трагічна подія сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у селі Бережинка Кропивницького району. Шестикласниця Оля Л. ще з двома дітьми поверталася додому після гуртка вулицею Центральна. Троє дітей шли узбіччям, сама дорога нормальним тротуарами не облаштована, і коли їхав автомобіль на швидкості - учням не було куди відскочити. Автомобіль наїхав на дівчинку та зник з місця події. На жаль, від отриманих травм школярка померла на місці.

    Наразі досудове розслідування провадження завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. 44-річному керманичу інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

    У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.

    На даний час обвинувачений утримується в СІЗО, оскільки йому на досудовому слідстві обрали  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

    Примітка:

    Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.