Кропивницький: Готель "Київ" шукає інвесторів

  • 23 груд. 2020 13:34
  • 797
    • Новина Кропивницький: Готель «Київ» шукає інвесторів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міська влада Кропивницького шукає інвесторів для відновлення діяльності готелю “Київ”, інформує міська рада.
     
    Новий інвестиційний проєкт з відновлення діяльності готелю «Київ» пропонують у міській раді Кропивницького. Для його реалізації триває пошук інвесторів, повідомив заступник міського голови Михайло Бєжан під час брифінгу 22 грудня.
     
    Після повернення готелю “Київ” до комунальної власності у міській раді серйозно задумалися над тим, аби відновити його діяльність у цьому приміщенні. Проте, для реконструкції будівлі потрібні чималі кошти, тому міська влада розглядає можливість передачі приміщення бізнесу, але за умови, що його залишать в статусі готелю.
     
    - У центральній частині Кропивницького не залишилось великих готелів. Я вважаю, що це неправильно, такої ситуації немає в жодному обласному центрі, - відзначив Михайло Бєжан. - Готель “Київ” зараз перебуває у комунальній власності, проте, я вважаю, що його приміщення треба передати бізнесу, але при цьому залишити у статусі готелю.
     
    Посадовець додав, що наразі фахівці департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій готують серйозні пропозиції по інвестиційним планам готелю “Київ”.
     
    Михайло Бєжан також поділився, що нині входить у курс справ ввіреного йому напрямку — розвитку економіки міста та залучення інвестицій, а тому активно спілкується з представниками бізнесу щодо співпраці з міською радою.
     
    - Серед перших кроків на посаді заступника міського голови я вирішив провести низку зустрічей з тими, хто значною мірою наповнює міський бюджет - рестораторами та підприємцями. Для них зараз склалася непроста економічна ситуація і вони потребують серйозної підтримки від міської влади, - наголосив Михайло Бєжан. - На спільних робочих нарадах ми обговорюємо питання розвитку бізнесу в умовах пандемії та можливості підтримки підприємництва з боку міської влади у 2021 році. Ми підключили до наших зустрічей Національну поліцію та Держпродспоживслужбу, які контролюють виконання карантинних заходів у закладах торгівлі та громадського харчування. У середу, 23 грудня, наприклад, зустрічаємось з рестораторами для обговорення та вирішення певних складнощів, які виникли із необхідності неухильно дотримуватися карантинних вимог.
     
    Також Михайло Бєжан підкреслив, що він цілком поділяє думку міського голови Андрія Райковича, щодо необхідності утримання від гучних корпоративів та велелюдних новорічних святкувань у цьому році.