Кропивницький: У сквері Яновського встановили урни для сміття (ВІДЕО)

  • 23 груд. 2020 10:10
  • 1387
    • Новина Кропивницький: У сквері Яновського встановили урни для сміття (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальник спецінспекції Андрій Максюта разом з активістами підняв питання встановлення урн для сміття у скверику Юрія Яновського, який розташований на вулиці Соборній навпроти кінотеатру ПОРТАЛ.
     
     
    Андрій Максюта обурений тим фактом, що сквер не передали на баланс комунальних служб, тому прибирати у ньому нікому. Замість урн біля лав стояли великі миски, і ось тепер тут нарешті поставили урни. Пан Андрій подякував двірнику від ЖБК, якій нав’язали прибирання скверу Яновського. Прибиральниця замітає у сквері абсолютно безкоштовно. А цим питанням має займатися КП "Благоустрій".
     
     
    Нагадаємо, що сквер у 2017 році облаштували за ініціативи краєзнавця, громадського діяча Володимира Панченка, який власноруч незадовго до своєї смерті саджав і поливав  у ньому молоді липи. До речі, професор проживав у будинку поруч.
     
    У 2018 році "кмітливі" комунальники зпиляли велике дерево, яке давало багато тіні над лавами. Замість ноьго залишився пень, по якому видно, що дерево було цілком здоровим.
     
     
     
    Хочеться додати, що Юрій Яновський проживав у будинку неподалік цього місця - на розі вулиць  Рівненська і провулок Сухумський.
     
    Олена Скочко