Кіровоградщина: Працівниця поліції постане перед судом

  • 22 груд. 2020 15:25
  • 677
    • Новина Кіровоградщина: Працівниця поліції постане перед судом Ранкове місто. Кропивницький

    На Кіровоградщині судитимуть працівника поліції за розповсюдження службової інформації з обмеженим доступом

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування  у кримінальному провадженні відносно начальника сектору реагування патрульної поліції одного із районних відділів поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області за обвинуваченням у вчиненні несанкціонованих діях з службовою інформацією з обмеженим доступом (ч.1, 2  ст. 361-2 КК  України).

    Наразі  обвинувальний акт щодо капітана поліції за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 361-2  (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

    За даними слідства, начальник сектору реагування патрульної поліції несанкціоновано розсповсюдила інформацію з обмеженим доступом. Працівник поліції надала цивільній особі свій пароль та логін доступу до однієї із інформаційно-телекомунікаційних систем Нацполіції  України. У результаті  фізична особа  ідентифікувалась від імені користувача системи та отримала можливість на пошук, перегляд та коригування відомостей системи Нацполіції.
    У разі доведення вини працівнику поліції загрожує покарання до двох років позбавлення волі.
    Досудове розслідування  провадження здійснювали слідчі територіального управління  Державного бюро розслідувань розташовоного у м. Миколаєві.
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.