Кіровоградщина: Скільки складатиме бюджет області?

  • 22 груд. 2020 09:49
  • 682
    • Новина Кіровоградщина: Скільки складатиме бюджет області? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бюджет Кіровоградської області складатиме майже півтора мільярда гривень.
     
    Обласна державна адміністрація підготувала і готова виносити на розгляд обласної ради пропозиції щодо розподілу коштів обласного бюджету на 2021 рік. Обласний бюджет без врахування бюджетів територіальних громад складатиме 1 473 млрд. грн. Про це повідомив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Шеремет.
     
    - У 2020 році на соціально-економічний розвиток області вплинула коронакриза, а також несприятливі погодні умови для сільського господарства. Обласний бюджет без урахування бюджетів територіальних громад складатиме 1 473 млрд. грн. Поточні видатки становитимуть 1 429 млрд. грн, понад 97% із яких підуть на галузі соціально-культурної сфери. Капітальні видатки заплановані у сумі 44,7 млн. грн, – уточнив Сергій Шеремет.
     
     
    Згідно з даними заступника голови ОДА, на наступний рік зокрема обласним закладам охорони здоров’я передбачено фінансування у сумі 34,3 млн.грн, на підтримку АТОвців та їхніх родин скерують 8,3 млн.грн, на розвиток агропромислового комплексу – 0,6 млн.грн, на підтримку малого і середнього підприємництва – 1 млн.грн, на будівництво об'єктів Історико-меморіального заповідника «Чорний Ворон» – 0,5 млн.грн, на підтримку громадських організацій ветеранів та інвалідів – 1,05 млн.грн, на співфінансування об’єктів, що фінансуватимуться із залученням інвестиційних коштів державного бюджету – 8,3 млн.грн та на фінансування природоохоронних об'єктів і заходів закладено 24,5 млн.грн.