У Кропивницькому протестуватимуть проти призначення Міністром освіти Шкарлета

  • 21 груд. 2020 10:21
  • 742
    • Новина У Кропивницькому протестуватимуть проти призначення Міністром освіти Шкарлета Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому Рух Опору Капітуляції та студентські активісти протестуватимуть проти призначення Міністром освіти Шкарлета
     
    21 грудня, у понеділок, о 18.00 на площі Героїв Майдану Рух Опору Капітуляції, спільно з активістами студентських організацій, проведе акцію протесту «Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!». Подібні акції відбудуться одночасно у Києві та майже у всіх обласних центрах і великих містах України.
     
    Згідно з рішенням Верховної Ради, 17 грудня Сергій Шкарлет призначений міністром освіти. Його кандидатуру обрано незважаючи на протести науковців, студентів, батьків та навіть освітнього комітету Верховної Ради. За кілька місяців активісти Руху Опору Капітуляції спільно зі студентськими організаціями не один раз виходили під парламент, щоб сказати: «Нам не потрібний такий міністр!».
     
    - За кілька місяців роботи Шкарлет показав, що не тільки не гідний, але й не здатний очолювати міністерство. Він провалив підготовку до навчального року, педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а сфера освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його «захисники» погрожували громадським активістам. Сергій Шкарлет на посаді міністра освіти – це ганьба для країни! Ми вимагаємо негайного відсторонення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти України!, - зазначив координатор Руху Опору Капітуляції Кропивницького Дмитро Сінченко.
     
    Коротко нагадаємо заслуги нового міністра:
     
    • Був відданим членом партії регіонів, після революції перебіг в БПП;
    • За університетські кошти купив собі автомобіль за 60 тисяч доларів;
    • Плагіатор, який свою монографію «зліпив» з текстів чужого авторства;
    • Радо отримував нагороди від Табачника;
    • Виступає за «переосмислення» ЗНО, фактично його можливе скасування.
     
    Персона настільки токсична, що його кандидатуру не було підтримано профільним комітетом ВР.
     
    Організатори закликають всіх, хто прийде, у зв’язку з пандемією коронавірусу, бути в масках, витримувати дистанцію між собою та дотримуватись інших санітарно-гігієнічних норм.
     
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький