У Кропивницькому судитимуть чоловіка за порушення виборчого законодавства

  • 15 груд. 2020 14:10
  • 662
    • Новина У Кропивницькому судитимуть чоловіка за порушення виборчого законодавства Ранкове місто. Кропивницький

    Завершено слідство у справі щодо порушення виборчого законодавства: 200 жителів Кіровоградщини перереєстрували за іншою виборчою адресою без їх відому.

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у  кримінальному провадженні щодо  мешканця області за фактом перереєстрації 200 жителів регіону за іншою виборчою адресою  (ч.1 ст.158 КК України)

    Наразі слідство у справі завершено. Досудове  розслідування провадження  здіснювали працівники слідчого управління Нацполіції в  Кіровоградській області. Обвинувальний акт щодо чоловіка за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

    Нагадаємо,  правоохоронці викрили місцевого жителя, який всупереч вимогам закону  надав до Державного реєстру виборців неправдиві відомості про зміну виборчої адреси кропивничан змінивши адреси голосування останніх. Заяви подав нібито від вказаних осіб, без їх особистої участі та з зазначенням неправдивих відомостей щодо нового місця мешкання.    
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.