Україна торгуватиме з Туреччиною товарами військового призначення

  • 15 груд. 2020 16:11
  • 578
    • Новина Україна торгуватиме з Туреччиною товарами військового призначення Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Міноборони підписало прямі зовнішньоекономічні контракти на товари військового призначення, інформує Урядовий портал.
     
    Сьогодні Міністерство оборони України вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення. Низку оборонних контрактів з турецькими компаніями підписав Міністр оборони України Андрій Таран. Ця подія відбулась у рамках візиту турецької делегації на чолі з Президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.
     
    Як повідомив Андрій Таран, йдеться про проєкти, покликані радикальним чином посилити бойові спроможності Військово-Морських Сил України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні. Це перші конкретні домовленості у рамках нещодавно підписаної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.
     
    Андрій Таран передав членам турецької делегації високу оцінку Президента України Володимира Зеленського оперативних кроків з реалізації домовленостей, досягнутих під час його недавнього візиту до Туреччини. Глава держави, повідомив Міністр, сподівається, що підприємства українського оборонного комплексу отримають потужний імпульс для розвитку за рахунок турецьких технологій та інвестицій.
     
    У свою чергу, Ісмаїл Демір наголосив, що Туреччина і Україна мають дуже багато спільних напрямків співробітництва у оборонній галузі. Швидкість переходу від домовленостей до практичної взаємодії, за його словами, вселяють надію на її вагомий обопільно вигідний результат.
     
    Нагадаємо, у жовтні Міністр оборони України Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.
     
    Тоді ж Міністр оборони України Андрій Таран та Міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.