Кропивницький: На селищі Новому предствили нового старосту

  • 11 груд. 2020 10:01
  • 704
    • Новина Кропивницький: На селищі Новому предствили нового старосту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бюджет і комунальна сфера – головні завдання новообраної старости мікрорайону Нового у Кропивницькому. Про це у ФБ пише Кропивницька міська рада.
     
     10 грудня міський голова Кропивницького Андрій Райкович представив активу мікрорайону Нового очільницю старостинського округу Любов Марченко.
     
     
    До обрання її старостою Любов Марченко працювала керівником одного із найбільших в обласному центрі комунальних підприємств - ЖЕО №2. Андрій Райкович переконаний, що Любов Марченко має достатньо досвіду для нової посади, адже керувати господарством, де сотні багатоповерхівок, десятки кілометрів мереж, значна територія та великий і непростий колектив, можна лише маючи потужні лідерські якості.
     
    - Любов Марченко вміє поєднувати як системний підхід і суворий контроль виконання будь-якого завдання, так і повагу до кожної робочої людини. Тому я і запропонував депутатському корпусу саме її кандидатуру на відповідальну посаду старости Новенського округу, - відзначив у своєму слові Андрій Райкович. – Територія селища Нового має великий потенціал і не менше проблем саме житлово-комунального характеру.
    Міська рада допомогла Новому комфортним громадським транспортом, вирішено багаторічні проблеми із вивезенням сміття, теплопостачанням, місто допомагає утримувати значну частину гуманітарної сфери: школи, дитячі заклади. Проте невирішених питань залишається ще чимало.
     
    - Ви знаєте, що місто планує у мікрорайоні ремонт ключової магістралі – вулиці Металургів. Буде виконано повний обсяг робіт: проїжджа частина, тротуари, освітлення, зупинки, - наголосив очільник Кропивницького. - Сьогодні  необхідно детально  проаналізувати, добре перевірити діяльність місцевого ЖЕО та проінспектувати житловий фонд. Необхідно по-новому, ефективно і прозоро організувати роботу старостинської ради. Щоб сюди приходили люди і отримували допомогу, належну увагу і дієву комунікацію.
     
    Філія ЦНАПу на Новому вже працює, але Андрій Райкович переконаний, що в майбутньому тут необхідно створювати офіс розвитку мікрорайону, де буде вести прийоми дільничний, де збиратиметься актив, працюватимуть депутати міської ради.
     
    - Я щиро бажаю вам налагодити ефективний діалог з активом селища, з громадою. Легко не буде. Починати завжди складно. Але ви завжди можете розраховувати на  мою підтримку і увагу з боку депутатського корпусу, виконкому, моїх заступників, керівників виконавчих органів міської ради. А гуртом — самі знаєте. Тому найперше — бюджет, управлінська ланка, комунальна сфера і берегти людей від пандемії. Контроль за дотриманням правил безпеки має бути щоденним щоденним, - наголосив міський голова.
     
    У свою чергу, Любов Марченко запевнила – робитиме все можливе, щоб налагодити роботу округу. Відразу після офіційного представлення староста приступила до виконання своїх безпосередніх  посадових обов’язків.