Кіровоградщина: Дві громади за підтримки «U-LEAD з Європою» розроблятимуть стратегії розвитку

  • 10 груд. 2020 10:30
  • 750
    • Новина Кіровоградщина: Дві громади за підтримки «U-LEAD з Європою» розроблятимуть стратегії розвитку Ранкове місто. Кропивницький

     

    Дві громади Кіровоградщини розроблятимуть стратегії розвитку за підтримки «U-LEAD з Європою»

    Аджамська і Гурівська територіальні громади Кіровоградської області обрані Програмою «U-LEAD з Європою» для надання підтримки у розробці стратегій розвитку. Про це повідомляє Кіровоградський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».
     
    Експерти Програми допоможуть обраним громадам, які перемогли у конкурсному відборі, розробити стратегії розвитку території.
     
    Всього Програма отримала 183 заявки від громад з усієї України, з яких відібрано 48 переможців (по дві громади з кожної області).
     
    - Ключовими факторами успіху в цьому конкурсі були якість пропозиції, зобов’язання розпочати роботу з розробки стратегій розвитку, а також наявність відповідних напрацювань та кадрових ресурсів. Стратегічне планування розвитку у громадах дозволить активізувати розвиток економіки та людського потенціалу. Над стратегією працюватимуть усі, хто зацікавлені у розвитку громади. Написання стратегії буде тривати близько шести місяців та включатиме, зокрема, опитування жителів, аналіз соціально-економічної ситуації, SWOT-аналіз тощо, - пояснив Олег Яременко, керівник Кіровоградського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».
     
    Програма "U-LEAD з Європою" підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.