Півтори тисячі людей із інвалідністю знайшли роботу за сприяння служб зайнятості на Кіровоградщині

  • 8 груд. 2020 16:27
  • 723
    • Новина Півтори тисячі людей із інвалідністю знайшли роботу за сприяння служб зайнятості на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Понад півтори тисячі осіб із інвалідністю знайшли роботу за сприяння служб зайнятості на Кіровоградщині
     
    Із початку 2020 року послугами міськрайонних центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості скористалися 1 618 безробітних із інвалідністю, з них 283 особи – працевлаштувалися. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.
     
    До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучили 71 особу, а професійне навчання проходили 49 безробітних. Профорієнтаційними послугами охопили 1504 безробітних осіб із інвалідністю.
     
    - Працевлаштування людей із інвалідністю – важливий напрямок роботи служби зайнятості. П'ятеро безробітних у цьому році працевлаштовані з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям і суб’єктам малого підприємництва за створення нових робочих місць, – зазначив Олександр Догаров.
     
    Зі слів посадовця, для ефективного працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, успішної їхньої адаптації та закріплення на робочому місці, фахівці служби зайнятості здійснюють індивідуальний супровід окремих категорій населення, в тому числі осіб із інвалідністю. 
     
    На початок грудня в області зареєстровано 704 безробітних особи з інвалідністю, роботодавці подали інформацію по 102 вакансіям, на які готові працевлаштувати осіб з інвалідністю.