Міську раду Кропивницького перейменовано

  • 4 груд. 2020 10:58
  • 1854
    • Новина Міську раду Кропивницького перейменовано Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новообрані депутати перейменували Міську раду міста Кропивницького.  Про це повідомляє Утренний город.
     
    Відтепер вона носитиме назву - Кропивницька міська рада.
     
    За словами юристки Марини Смаглюк, потрібно привести документи до юридичної відповідності.
    За проголосувало 35 депутатів із 38 присутніх.
     
     
    Проєкт був підготований головою фракції ВО «Свобода» Сергієм Капітоновим та підписаний міським головою Андрієм Райковичем ще в липні 2017 року. Лише у вересні проект націоналіста був винесений на розгляд депутатів.
     
    4 вересня депутати ганебно провалили голосування за перейменування міської ради відповідно до чинної назви міста. Проігнорували і саботували виконання Закону про декомунізацію з необ’єктивних, з огляду на сьогоднішні реалії, причин, представники фракцій БПП «Солідарність», «Опозиційного блоку» та «Нашого краю».
     
    25 листопада 2017 року на Фортечних валах після вшанування пам'яті жертв Голодомору місцевий історик Юрій Митрофаненко і викладач педуніверситету Олександр Ратушняк звернулись до присутніх із проханням підписатись під зверненням до місцевих депутатів Кіровоградської міської ради проголосувати за перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку.
    Під час промови пана Юрія організатори, наче навмисно, виключили мікрофон, але це не завадило місцевому історику розповісти громаді про те, хто такий Кіров.
     
    27 листопада на початку сесійного засідання громадські активісти звернулись до депутатів міської ради із вимогою проголосувати за перейменування ради. Серед речників були вищезазначені містяни, а також Дмитро Сінченко, Леонід Багно, Ігор Козуб, Олег Кокуленко та інші активісти. 
    Місцевий історик Юрій Митрофаненко розповів про те, що саме Сергій Кіров прийняв закон про п’ять колосків, за яким можна було засудити жінок і дітей за "росхищение колхозного имущества".
     
    В цей же день депутати міської ради прийняли рішення декомунізувати назву "Кіровоградська міська рада" та прийняли рішення, щоб вона носила назву "Міська рада міста Кропивницького".
     
    Назву обирали з-поміж трьох варіянтів. Фракція націоналістів запропонувала цілком логічну і юридично вірну назву - Кропивницька міська рада, за яку виступали і громадські активісти. Був варіянт - Центральноукраїнська міська рада, але вона була "забракована" депутатським корпусом.Та Ігор Волков від партії Блок Петра Порошенка "Солідарність" вніс свою пропозицію - Міська рада міста Кропивницького, яка і отрималя підтримку більшості.
     
    І ось сьогодні, 4 грудня 2020 року, новообрана міська рада проголосувала за перейменування ради і нарекла її Кропивницька міська рада, як і пропонували депутати-свободівці три роки тому.