Понад півтисячі кисневих концентраторів отримають медичні заклади Кіровоградщини

  • 3 груд. 2020 09:24
  • 769
    • Новина Понад півтисячі кисневих концентраторів отримають медичні заклади Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький
    550 кисневих концентраторів упродовж місяця отримають медичні заклади Кіровоградщини. 120 мають зайти в область до кінця цього тижня. Про це повідомив голова Кіровоградської обласної адміністрації Андрій Назаренко.
    - 500 купуємо коштом держави. Ще на 50 скеруємо майже два мільйони гривень із обласного бюджету. Відповідне розпорядження уже підписав.Тож матимемо потужний ресурс на допомогу медикам! Мене зараз запитують, що у нас узагалі відбувається з киснем? Скажу так: виклики актуальні для всіх. Кіровоградщина – не виняток. Вони об’єктивні. На тлі того, що залишаються поточні потреби використання кисню в лікарнях, додається ще й кількість тяжких хворих на коронавірус і пневмонії. Тобто, існує величезне навантаження. Але ми не ховаємо голову в пісок. Над вирішенням питання працюємо ледь не цілодобово. Валерій Жалдак, Світлана Лобанова, Олег Рибальченко, Лариса Андреєва це знають, як ніхто інший, - зазначив очільник області.
    Наразі в обласному госпіталі триває будівництво кисневої станції. Роботи мають закінчити за кілька тижнів.
    Також МОЗ додало до переліку госпітальних баз для боротьби з ковідом Кропивницьку райлікарню. У ЦРЛ облаштують аналогічну станцію.
    Що це означає? Лікарні самостійно вироблятимуть кисень, плюс збільшиться кількість ліжкомісць із централізованою подачею.
    Крім того, тривають роботи над встановленням додаткової кисневої станції і в обласній лікарні. Обіцяють завершити об’єкт менш як за три тижні.Водночас в обласній лікарні буде встановлено так звану кисневу бочку на 20 тонн. Вона потоково подаватиме кисень у палати.
    - Знаєте, ось ми – влада, медики всіх ланок, рідні хворих, небайдужі люди – кидаємо зараз усі сили і резерви на порятунок життів. І дуже прикро, коли наших жителів просили не нехтувати карантинними заходами, вони сварилися на обмеження, обурювалися, ігнорували… А сьогодні маємо те, що маємо.Прошу, бережіть себе! Коронавірус ближче, ніж ви думаєте, - звертається до жителів Андрій Назаренко.