Понад 90 тисяч домогосподарств Кіровоградщини отримали субсидії

  • 1 груд. 2020 16:34
  • 724
    • Новина Понад 90 тисяч домогосподарств Кіровоградщини отримали субсидії Ранкове місто. Кропивницький

    90,9 тисячі домогосподарств Кіровоградщини у листопаді отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Це 22 % домогосподарств області. Розрахунок розміру житлової субсидії та пільг на опалювальний період 2020-2021 років органи соцзахисту вже провели.

    Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров.

    - У грошовій безготівковій формі субсидію отримали 4,8 тис. домогосподарств області на суму 5,6 млн.грн. Це на 30% більше ніж у жовтні 2020 року. Готівкою – отримали 86 тис. домогосподарств на загальну суму 106,8 млн.грн., що на 43% більше ніж у жовтні 2020 року, – зазначив Олександр Догаров.

    Він додав, середній розмір субсидії у листопаді становить 1236,06 грн. Субсидію на тверде паливо та скраплений газ у 2020 році надано 23,2 тис. домогосподарствам на суму 78,5 млн.грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо та скраплений газ - 3383,6 грн.
    Зі слів директора департаменту, у новому опалювальному сезоні житлова субсидія автоматично призначатиметься лише тим громадянам, які її отримували раніше.

    - Жителям, які раніше не користувалися цією державною допомогою, але відчувають, що не зможуть сплатити за комунальні послуги в зимовий період, слід звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації та подати заяву і декларацію, обов’язково при цьому вказавши номер свого мобільного телефону, – уточнив Олександр Догаров.

    Він зауважив, документи можна подати особисто. Проте враховуючи карантинні обмеження, краще надіслати поштою або в електронній формі через сайт Міністерства соціальної політики України.

    З 1 січня 2021 року прийом документів на всі види державної допомоги, в тому числі й житлової субсидії, будуть здійснювати лише об’єднані територіальні громади. Управління соцзахисту прийматимуть документи надіслані поштою та через відповідні електронні сервіси.