Слідчі встановлюють коло потерпілих осіб, яких ошукала жінка

  • 27 лист. 2020 17:04
  • 843
    • Новина Слідчі встановлюють коло потерпілих осіб, яких ошукала жінка Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Повідомлено про підозру кропивничанці, яка "продавала" неіснуюче взуття через соціальну мережу.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 23-річній мешканці Кропивницького, яка через фіктивні сторінки у соціальних мережах "продавала" неіснуюче жіноче взуття (ч.3 ст. 190 КК України).
     
     Жінці повідомили про підозру за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
     
     За даними слідства, місцева жителька створювала фіктивні сторінки в соціальній мережі, де розміщувала оголошення про продаж різноманітного жіночого взуття. Від потенційних покупців вимагала передплату або повну оплату за товар. Проте після отримання грошей блокувала клієнтів.
     
    Наразі слідчі встановлюють коло потерпілих осіб. За попередніми даними, жінка ошукала близько сотні громадян. Сума завданих збитків потерпілим наразі встановлюється.
    За місцем мешкання жінки провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, та інші речові докази по справі.
     
     Досудове розслідування здійснюють слідчі Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід - відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
     
     Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.