У Кропивницькому сорок вчителів хворіють на COVID

  • 27 лист. 2020 11:32
  • 922
    • Новина У Кропивницькому сорок вчителів хворіють на COVID Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальниця управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 27 листопада, розповіла про ситуацію, що склалася у Кропивницькому у навчальних закладах.
     
    - У нашому місті сорок навчальних закладів, по списку 9 тисяч вихованців можуть перебувати у дитсадках. На сьогоднішній день лише 50% дітей відвідують дошкільні заклади. У дитсадку № 3 три групи зачинені через наявність контактів з хворими. 
     
    Лариса Костенко звернулась з проханням до батьків змірювати щоранку температуру своїм малятам перед відвідуванням дитсадка. 
     
    - Якщо вихователі будуть здоровими, вони зможуть щодня приймати вихованців у групах. Склалася наразі така ситуація, коли замість вихователів працюють психологи та логопеди або ж керівники, аби не преривати навчальний процес.
    Що стосується шкіл, то їх теж налічується сорок, з яких 35% перебувають на змішаному навчанні, а 60% - на очному.
    Через хворобу педагогів деякі школи і класи навчалися дистанційно. Наприклад, гімназія Шевченка перейде на дистанційне навчання, адже зафіксовано багато випадків захворювання у школярів і викладачів, - зазначила посадовиця.
     
    Якщо більшість вчителів будуть здоровими, то усі школи працюватимуть у звичному режимі до 14 грудня, а потім вони перейдуть на дистанційний формат навчання, під час якого проводитимуться контрольні роботи і узагальнення матеріалу.
    Сподіваємося, що чотирьох тижнів буде достатньо, аби розірвати ланцюжок контактів хворих із здоровими.
     
    Наразі сорок вчителів нашого міста хворіють на ковід, ще триста лікуються від пневмонії та ОРВІ.