Кіровоградщина: В Олександрії колишні безробітні працюють у новій піцерії

  • 19 лист. 2020 12:29
  • 1109
    • Новина Кіровоградщина: В Олександрії колишні безробітні працюють у новій піцерії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чимало роботодавців, у період карантинних обмежень, намагаються не тільки забезпечувати себе роботою, а й створюють нові робочі місця для тих громадян, які мають бажання працювати. Служба зайнятості приходить на допомогу таким підприємцям, зокрема, в укомплектуванні вільних робочих місць кваліфікованими кадрами.
     
    Одним із прикладів співпраці у зазначеному напрямку є співпраця Олександрійського міськрайонного центру зайнятості з фізичною особою-підприємцем Ігорем Рубаном, який займається постачанням готових страв.
     
    Підприємець не стоїть на місці, йде в ногу з часом, вивчає потреби населення у сфері торгівлі та харчування. Тож ідея відкриття у Олександрія піцерії, де готуються страви італійської кухні, у т. ч. під замовлення, давно не давала спокою роботодавцю.
     
    - Ігор Олексійович – роботодавець нового формату. Він активний, креативний та впевнено йде до своєї мети. Його кредо – підвищення якості продукції, нарощування обсягів виробництва, пошук нових постачальників, а ще створення належних умов для працівників, адже від них залежить успіх будь-якого підприємства, – характеризуючи підприємця розповіла начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості Наталія Фоміна.
     
    Ознайомившись з кращими практиками та ідеями особливостей приготування страв італійської кухні, підприємець відкрив в Олександрії заклад з романтичною назвою «Маленька Італія». Звісно, серед перших питань – підбір персоналу. Нещодавно колектив невеличкого новоствореного закладу поповнився, за сприяння міськрайонного центру зайнятості, ще 5 працівниками – кухарями та касирами.
     
    Один з працівників був прийнятий на роботу кухарем шляхом стажування безпосередньо на робочому місці. У період стажування роботодавець мав змогу переконатися у надійності та професійній компетентності працівника, тому, по закінченню стажування, був працевлаштований.
     
    - Співпраця служби зайнятості з роботодавцями – один з дієвих шляхів вирішення актуальних питань зайнятості безробітного населення. Досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, насамперед, передбачає розуміння та наполегливу роботу фахівців служби зайнятості над якісним задоволенням їхніх потреб. Служба зайнятості для цього має найбільшу базу можливостей, – зазначає Н. Фоміна.
     
    Олена Дмитрієнко, провідний фахівець з питань зайнятості 
    Олександрійського міськрайонного центру зайнятості