На Кіровоградщині впровадживатимуть систему «Custody Records»

  • 19 лист. 2020 11:11
  • 784
    • Новина На Кіровоградщині впровадживатимуть систему «Custody Records» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У поліції Кіровоградщини обговорили етапи подальшого впровадження системи «Custody Records». Про це у ФБ пише Поліція Кіровоградської області.
     
    Під час робочої зустрічі начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслана Горяченка з правоохоронцями Кіровоградської області йшлося зокрема про вдосконалення стандартів захисту прав поліцейських та затриманих осіб.
    Захід відбувся за участі начальника поліції області Романа Козьякова, його заступників, начальників структурних підрозділів главку відомства, а також відділів і відділень поліції у режимі відеозв’язку.
     
    Під час презентації Руслан Горяченко розповів про основні завдання «Custody Records», особливості її функціонування, роботу інспекторів з прав людини.
     
     
    ДОВІДКОВО
     
    Custody Records – система, що запобігатиме порушенню прав людини в ізоляторах тимчасового тримання.
    Система Custody Records передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. При ефективному впровадженн, така система захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.