Уряд затвердив постанову про передачу земель ОТГ

  • 18 лист. 2020 15:32
  • 698
    • Новина Уряд затвердив постанову про передачу земель ОТГ Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 листопада 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави. Про це повідомив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.
     
    - Це рішення — важливий крок у реалізації земельної реформи Президента України Володимира Зеленського в частині земельної децентралізації та передачі понад двох мільйонів гектарів сільськогосподарських земель органам місцевого самоврядування. Відповідний Указ Глава Держави підписав місяць тому, 15 жовтня, — наголосив Роман Лещенко.
     
    Ця постанова Уряду є наступним етапом для реалізації процесу передачі земель на місця, до якого Держгеокадастр проводив підготовку протягом останнього часу.
     
    - Впродовж останнього місяця вони готували всю необхідну документацію для того, аби передача земель ОТГ могла бути проведена максимально оперативно. Тож сьогодні я з великою радістю поставлю завдання розпочати завершальний етап цієї кропіткої роботи всієї нашої команди, — повідомив Роман Лещенко.
     
    Окремо він звернувся до новообраних голів об’єднаних територіальних громад, які вже приступили до роботи або ж розпочнуть виконувати свої обов’язки найближчим часом.
     
    - Держгеокадастр чекає на вас, звертайтесь до обласних управлінь з необхідною документацією. Ви отримали підтримку на місцях, а ми передамо вам найбільш цінний ресурс у державі — землю. Завдяки чому місцеве самоврядування стане справді сильним. Це нові можливості для місцевого самоврядування та водночас серйозна відповідальність. Відновлюємо справедливість. Повертаємо землю народу України, — підсумував Голова.
     
    Нагадуємо, 15 жовтня 2020 року в селі Качанівці на Чернігівщині відбувся національний земельний форум «Земля — народу», під час якого Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». Документ передбачає передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.