У Кропивницькому затримали водія напідпитку

  • 17 лист. 2020 13:45
  • 689
    • Новина У Кропивницькому затримали водія напідпитку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Водій напідпитку та без "водійського" пропонував патрульним хабара задля уникнення відповідальності. Про це пише Патрульна поліція Кропивницького.
     
    За порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль ВАЗ 2115. Подія трапилась сьогодні, близько 1-ї години, на вулиці Шосейна, що поблизу Кропивницького.
     
    Під час перевірки документів з’ясувалось, що у керманича відсутнє водійське посвідчення відповідної категорії. Також інспектори виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.
     
    Водій погодився пройти відповідний огляд у медичному закладі. Дорогою до диспансеру він неодноразово пропонував патрульним хабар, навіть після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії. Для встановлення усіх обставин події інспектори викликали слідчо-оперативну групу.
     
    У медзакладі керманич "надув" 2,17 проміле, що майже в 11 разів перевищило допустиму норму.
     
    За виявлені порушення ПДР на 36-річного водія патрульні склали адмінматеріали за ч.1 ст.126 (Керування без відповідних документів) і ч.1 ст.130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.
    Цього разу патрульні вчасно зупинили правопорушення, і ніхто не постраждав. Водію, сідаючи за кермо напідпитку, ти наражаєш на небезпеку себе і оточення.
     
    Також нагадуємо, що за ч.1 ст.369 (Пропозиція неправомірної вигоди) ККУ передбачена максимальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.