У Софії Київській проходить виставка ескізів великого Державного герба

  • 17 лист. 2020 15:13
  • 724
    • Новина У Софії Київській проходить виставка ескізів великого Державного герба Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Софії Київській проходить виставка ескізів великого Державного герба, інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.
     
    З 13 до 27 листопада у виставкових залах “Хлібня” Національного заповідника “Софія Київська” проходить виставка робіт, що надійшли на конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України.
     
    Всього представлено 112 робіт. Оскільки процедура конкурсу є анонімною, представленні ескізи не підписані іменами авторів. Після визначення найкращих робіт Організаційний комітет оприлюднить інформацію про переможців.
     
    Наразі фахове журі конкурсу, що складається з провідних істориків, юристів, мистецтвознавців, науковців та геральдистів, проводить оцінювання отриманих ескізів.
     
    Нагадаємо, що найкращі проекти ескізів отримають премії: перша премія - 100 тис. грн, друга премія - 50 тис. грн, третя премія - 30 тис. грн.
     
    Відповідно до постанови про проведення конкурсу, до 1 грудня 2020 р. Міністерство культури та інформаційної політики України має подати Міністерству юстиції пропозиції за результатами конкурсу для врахування їх під час розроблення проекту Закону України «Про державні символи України».