Мешканка Новоукраїнки здобула освіту у сфері вебдизайну

  • 12 лист. 2020 17:12
  • 613
    • Новина Мешканка Новоукраїнки здобула освіту у сфері вебдизайну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Серед мешканців  Новоукраїнки є чимало безробітних громадян, які переконалися у правильності твердження про те, що навчатись необхідно упродовж всього життя.
     
    Яскравим прикладом опанування нових професійних компетенцій є історія Марини Терентьєвої, яка за сприяння служби зайнятості пройшла на міжнародній освітній платформі Coursera серію курсів за спеціалізацією «Вебдизайнер» і вже сьогодні може вправно займатися створенням сайтів.
     
    - Через оголошений у березні карантин, свій маленький власний бізнес довелося закрити і шукати роботу, яка б приносила задоволення і дохід, – згадує пані Марина.
     
    Тож, жінка у пошуках роботи звернулася до Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
     
    На першому вебінарі, у якому безробітна узяла участь, її зацікавила інформація про нові можливості безробітних щодо отримання нових професійних знань на освітній платформі Courséra.
     
    Під час індивідуальної профконсультації, що відбулась у телефонному режимі, фахівчиня з питань зайнятості детально ознайомила Марину з подробицями навчання на онлайн платформі, її можливостями. Згодом, через фахівців служби зайнятості, жінка отримала на електронну пошту запрошення для реєстрації на навчання.
     
    Не виходячи з дому, навчаючись за комп’ютером, за короткий проміжок часу безробітна закінчила чотири курси за обраним напрямом. Після успішного закінчення кожного навчального курсу Марина отримала сертифікати міжнародного зразка. 
     
     
    - На цьому я зупинятись не збираюсь – продовжую вчитися далі, за іншим напрямом. Я вдячна державній службі зайнятості за надану можливість пройти ці курси безкоштовно!, – говорить пані Марина.
     
    Про свої враження щодо проходження онлайн-курсів та їхніх переваг безробітна розповіла на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук у дописі Мило від Марини.
     
    Ця історія є ще одним підтвердженням того, що нові знання – нові можливості. У кожного безробітного є реальна можливість за допомогою служби зайнятості здобути нову професію, яка має попит на ринку праці, підвищити свою кваліфікацію або перекваліфікуватися та знайти роботу.
     
    Ганна Карбівнича, провідний фахівець 
    Новоукраїнської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості