Андрій Назаренко: Кіровоградщина може стати регіоном, де народиться єдиний в Україні інноваційний титановий кластер

  • 12 лист. 2020 10:15
  • 831
    • Новина Андрій Назаренко: Кіровоградщина може стати регіоном, де народиться єдиний в Україні інноваційний титановий кластер Ранкове місто. Кропивницький

    У Кабінеті Міністрів України голова облдержадміністрації Андрій Назаренко разом із широким колом фахівців обговорили розвиток титанової галузі.

    - Ще десять років тому така ідея задавалася чимось фантастичним, але зараз, завдяки компанії «Велта», ми розуміємо, що це вже сьогоднішній день та сучасні реалії. Це дасть регіону інвестиції, наразі озвучується цифра у 270 мільйонів доларів капіталовкладень! Планується реіндустріалізація Новомиргородської шахти, «Велта» готується до будівництва промислового титанового комплексу, – зауважив голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко.

    Очільник регіону додав, що в області планується повний цикл переробки титану – не лише видобуток, а й виробництво кінцевого продукту. Із титану вироблятимуться медичні імплантати, індивідуальний захист військовим, а також складові хімічної, оборонної, автомобільної промисловостей.
    Важливим фактором для Кіровоградщини є створення 2 тисяч нових робочих місць, достойні зарплати, наповнення бюджетів і добробут жителів Кіровоградщини.
    Очільник Кіровоградщини підкреслив, будівництво комплексу забезпечить розвиток інфраструктури довкола підприємств, сучасні технології на виробництві.

    Читайте також: У 2020-му місцеві бюджети Кіровоградщини отримали більше податків, ніж торік

    - Земля Кіровоградщини багата на корисні копалини – це не секрет. Переконаний, після підсилення сектору з залучення інвестицій, ми зможемо розвивати наші інші родовища – насамперед, літію і графіту, – підсумував Андрій Назаренко.