Кіровоградщина: Прокуратура наполягає на триманні під вартою водія, який насмерть збив школярку

  • 11 лист. 2020 12:57
  • 1145
    • Новина Кіровоградщина: Прокуратура наполягає на триманні під вартою водія, який насмерть збив школярку Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою для водія, який насмерть збив школярку у с. Бережинка.
     
    Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству Кіровоградської обласної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у резонансному кримінальному провадженні щодо смертельного наїзду на неповнолітну дівчину (ч.2 ст. 286 КК України).
     
    Наразі до Ленінського районного суду скеровано клопотання щодо обрання для водія міри запобіжного заходу. Зважаючи на тяжкість скоєного, прокуратура принципово наполягатиме застосувати до підозрюваного максимальний захід – тримання під вартою без права внесення застави.
     
    Учора, 10 листопада, слідчим ГУНП України в області, за погодженням із процесуальним прокурором 44 річному керманичу повідомлено про підозру у скоєнні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.
    За скоєне водієві загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.
     
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Кіровоградській області. Слідство триває.
     
    Нагадаємо, трагічна подія сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у селі Бережинка Кропивницького району. Керуючи автомобілем марки ЗАЗ у стані сильного алкогольного сп’яніння, навпроти будинку № 85 по вул. Центральній, водій допустив наїзд на пішохода – малолітню дівчину 2009 р.н., яка рухалась по правій обочині біля проїзної частини дороги по ходу руху транспортного засобу. Внаслідок наїзду дитина від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події. Після скоєння ДТП водій не зупинився та зник з місця події.