У Кропивницькому підрядник вирішив "підзаробити" на оснащенні університету

  • 3 лист. 2020 10:46
  • 1029
    • Новина У Кропивницькому підрядник вирішив «підзаробити» на оснащенні університету Ранкове місто. Кропивницький
     
    Керівник підрядної організації, який обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами, призначеними для оснащення університету, постане перед судом.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно одного із суб’єктів підприємницької діяльності, який обґрунтовано обвинувачується у заволодінні коштів державного бюджету, виділених на проведення будівництва навчально – лабораторного корпусу кропивницького вишу (ч. 2 ст. 191 КК України).
     
    В ході слідства встановлено, що наприкінці 2018 року представник підрядної організації, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до звітної документації щодо вартості закупівлі учнівських столів та стільців, заволодів бюджетними  коштами на загальну суму 120 тис грн, тим самим спричинив вищому навчальному закладу матеріальну шкоду на вказану суму.
     
    Під час досудового розслідування, з метою відшкодування завданої шкоди, за клопотанням процесуального прокурора, накладено арешт на майно підозрюваного та заявлено цивільний позов про відшкодування завданих збитків.
    Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області.
     
    Обвинувальний акт направили до Кіровського районного суду м. Кіровограда для розгляду по суті.
     
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.