Кіровоградщина: До реанімації з коронавірусом потрапила десятимісячна дитина (ВІДЕО)

  • 3 лист. 2020 09:33
  • 1942
    • Новина Кіровоградщина: До реанімації з коронавірусом потрапила десятимісячна дитина (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час брифінгу начальниця Управління охорони здоров'я Оксана Макарук розповіла про епідеміологічну ситуацію в місті та рівень підготовки лікарень до великого напливу хворих на ковід.
     
    - За останніми даними, Україна посідає восьме місце серед країн Європи по кількості інфікованих на коронавірус. Кіровоградська область увійшла до помаранчевої зони, що пов’язано з рівнем кількості захворюваних.
    Збільшилась завантаженість ліжкомісць для хворих на COVID.
     
    Посадовиця розповіла, що на стаціонарному лікуванні перебуває двоє дітей з районів, одна з яких - десятимісячна дитина, яка у тяжкому стані лежить у реанімації (з Новоукраїнського району).
    До того ж зараз п’ятеро медиків лікуються на стаціонарі від коронавірусу. 
     
    У Центральній міській лікарні (на Фортечних валах) наразі функціонує відділення легенової терапії, опорна база налічує 225 ліжок, 102 з яких зараз зайняті хворими на ковід.  
     
    У новому відділенні йдуть ремонтні роботі, на який віділять додаткові кошти з державного бюджету.
    Кошти, які виділила держава, будуть спрямовані на забезпечення кисневої терапії. Наразі проводиться робота по облаштуванню палат і ліжок, на яких лежать хворі з пневмонією, централізованою кисневою розводкою. Невдовзі ці роботи завершаться.