Кіровоградщина: Які професії можна здобути безробітним у листопаді?

  • 30 жовт. 2020 11:07
  • 852
    • Новина Кіровоградщина: Які професії можна здобути безробітним у листопаді? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У листопаді поточного року безробітні громадяни, які зареєстровані у службі зайнятості, можуть безкоштовно пройти професійне навчання за 15 спеціальностями.
     
    Навчання здійснюється у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ)  – спеціалізованих навчальних закладах сучасного європейського рівня для дорослого населення. ЦПТО ДСЗ створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації.
     
    До мережі ЦПТО ДСЗ входять 11 навчальних закладів, що розміщені у Дніпрі, Івано-Франківську, Краматорську, Львові, Одесі, Полтаві, Рівному, Сєвєродонецьку, Сумах, Харкові та Херсоні.
     
    У листопаді навчання здійснюватиметься в Одеському, Сумському та Харківському ЦПТО за такими професіями: контролер-касир, лицювальник-плиточник, муляр, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, перукар (перукар-модельєр), покоївка, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, слюсар-сантехнік, столяр, токар, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, фрезерувальник, штукатур.
     
    Також безробітні Кіровоградщини матимуть змогу пройти у Одеському ЦПТО курси цільового призначення за навчальними програмами «Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу» та «Сучасні технології бухгалтерського обліку та фінансової звітності».
     
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавила можливість професійного навчання за вказаними професіями, за більш детальною інформацією звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості